woensdag 23 april 2008

Het Maastricht Boek

Het Maastricht Boek is een publicatie van uitgeverij Waanders en het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL). Dit boek staat boordevol foto's, waarvan er vele niet eerder in druk zijn verschenen. In het Maastrichtboek wordt aan de hand van unieke historische foto's een beeld geschetst van de stad Maastricht en haar buitenwijken.

Aan de hand van een boeiende selectie oudere en recente foto’s wordt in het Maastrichtboek een (sfeer)beeld geschetst van de stad Maastricht en haar buitenwijken in al haar facetten. De focus in deze uitgave ligt op foto’s van ‘gewone mensen’ in hun dagelijkse doen en laten (werk, school, recreatie, gezondheid, sport enzovoort) en dit keer niet op de vele monumenten die de stad rijk is.

De geografische begrenzing vormt de gemeente Maastricht, inclusief de ‘geannexeerde’ gemeenten, met af en toe een uitstapje naar een aantal aangrenzende dorpen. In de tijd gezien ligt bij de selectie van de foto’s de nadruk op de twintigste eeuw. Als rode draad speelt de ontwikkeling van landbouw- grond tot nieuwbouwwijken, de inkapseling van omliggende dorpskernen en de tegenstelling tussen ‘sjengen versus boeren’ een rol. Guy Jaegers, eindredacteur van het Maastricht Boek, vertelt ons meer.

Klik hier om te luisteren
(Duur: 15 min / Datum: 11 april '08)


Klik hier om de foto's in dit boek te downloaden
(foto's in lage resolutie)

Een verrassend geschenk!
Het Maastricht Boek is een verrassend geschenk voor iedereen die de stad en haar inwoners nog beter wil leren kennen. U kunt het boek direct bestellen in de webwinkel van RHCL. Het Maastricht Boek is ook te koop in de boekhandel. Prijs: € 14,95.

Klik hier voor de webwinkel van RHCL

Klik hier voor de RHCL website

Het Maastricht BoekSocialTwist Tell-a-Friend