maandag 5 januari 2009

Geschiedenis 2010!Klankatlas van Limburg!
Bart van Dongen en Andreas van Zoelen praten in onze gezellige online studio over de klankatlas van Limburg.

Limburg House of Wonders!
Kijk! Luister! Ruik! Voel! Deze tentoonstelling van BV Limburg prikkelt al je zintuigen en combineert onze rijke geschiedenis met ontelbare rariteiten.

De historische canon van Limburg!
Via een prachtig boek en een heldere website kun je de volledige geschiedenis van onze provincie ontdekken. Van de prehistorie tot het heden.

In de voetsporen van de Bokkenrijders!
Tussen 1730 en 1775 werd Zuid-Limburg en omgeving geteisterd door de beruchte Bokkenrijders, die het gemunt hadden op de mede-mens met waardevol bezit.

Geheimen van het Vrijthof!
In 1969 werd de bodem onder het Vrijthof omgewoeld voor de aanleg van de bekende parkeergarage. Tijdens de werkzaamheden ontdekte men diverse interessante archeologische vondsten.

Proef de Dorst van Maastricht!
De Dorst van Maastricht is een gezellige en sfeervolle tentoonstelling in Centre Céramique over de rol die drank in Maastricht gespeeld heeft vanaf de Middeleeuwen tot nu.

De vestingwerken van onze stad!
Jos Notermans en Marjan Melkert vertellen je graag over diverse interessante aspecten rondom de vestingwerken van Maastricht.

Mestreechs, 't Verhaol vaan eus Taol!
Flor Aarts vertelt je graag over zijn boek Mestreechs, 't Verhaol vaan eus Taol, geschreven in de vorm van een encyclopedie.

Geschiedenis 2010!SocialTwist Tell-a-Friend