zaterdag 2 januari 2010

Geschiedenis 2009!

Welkom bij de Oranje-Nassau Mijnen!
Willibrord Rutten en Jan Peet zijn de auteurs van het in mei 2009 gepubliceerde boek 'Oranje-Nassau Mijnen, Een pionier in de Nederlandse steenkolenmijnbouw, 1893-1974'. Oranje-Nassau Mijnen groeide uit tot een bedrijf waar op het hoogtepunt bijna 10.000 mensen werkten. De jaarproductie lag op 2,5 miljoen ton steenkool.

"Ik ben helemaal gek op deze stad!"
Welkom in Maastricht, welkom in de middeleeuwen! Paul Jonas vertelt ons waarom wij in 2009 eigenlijk nog steeds in de middeleeuwen leven.

In en om de Geulhemmergroeve
Maastricht Moet Je Horen! neemt een kijkje in de Geulhemmergroeve en haar boeiende geschiedenis! Stichting De Rotswoning heeft eind 2008 een prachtig en zeer uitgebreid boekwerk uitgebracht, waarin vanaf 1450 het leven in en om de groeve wordt beschreven.

Gids van Maastricht uit 1898
Na 110 jaar weer verkrijgbaar; de "Gids van Maastricht en omstreken, met plattegrond van Maastricht en wandelkaart der omstreken, benevens een aantal afbeeldingen" oorspronkelijk uitgegeven in 1898. Het geeft een leuk beeld van het Nederlands en Franstalige leven van toen.

Vastelaovend in Mestreech: Sjevraoje!
Cocx Kunen houdt van carnaval. Nee, dat zijn niet de juiste woorden. Cocx is dol enthousiast op carnaval! Ondanks haar respectabele leeftijd van 75 jaar viert zij ieder jaar weer uitbundig deze vrolijke dagen.

Geschiedenis 2009!SocialTwist Tell-a-Friend