dinsdag 1 juni 2010

Geschiedenis 2011!


De Aw Brögk, de pijlers van Maastricht!
Sfeervolle film, waarin uitgebreid stil wordt gestaan bij de indrukwekkende geschiedenis van onze brug. Documaker Paul Hanssen vertelt je graag meer!

Audiovisueel lichtspektakel op Vrijthof!
Ons militair verleden wordt opnieuw tot leven gewekt in een audiovisueel lichtspektakel, zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt! Algemeen directeur Gerard Rooijakkers vertelt je graag meer.

Verder niets bijzonders! (deel 1 en 2)
In dit boek van Paul Custers kun je anekdotes lezen over het leven van zijn vader tijdens de Duitse bezetting. Hij was mijnwerker en actief in het verzet in Hoensbroek.

In AINSI: La Petite Saison de l'Eau 2011!
Het is 1939 als in Luik een tentoonstelling over water wordt geopend. Zelfs in 2011 is deze expo nog steeds het grootste culturele evenement. In AINSI is een creatief vervolg ontstaan. Paul Tieman, Gonnie Meijer, Petra van Empelen en An Mampaey praten erover.

Middeleeuwse boeken van Sint Servaas!
Bijzondere en prachtige tentoonstelling Schatten op Perkament over de boeken van Sint Servaas, die lange tijd niet in Maastricht te zien zijn geweest.

850 jaar onderwijs en wetenschap!
De lange geschiedenis van onze stad op kennisgebied werd onlangs voor het eerst in een prachtig boek gepresenteerd. De titel is Maastricht kennisstad; 850 jaar onderwijs en wetenschap in portretten. Eindredacteur Eric van Royen vertelt je graag meer!

Onder onze voeten!
Het helder geschreven overzichtswerk Onder onze voeten begint bij de oudste archeologische vondst van Nederland. Deze werd ongeveer 300.000 jaar geleden gevonden bij Maastricht, achtergelaten aan de oever van de Maas.

Vereeuwig jezelf in een vloertegel!
Maastricht Moet Je Horen! praat met directeur en conservator Monique Dickhaut van het Museum aan het Vrijthof over de succesvolle tegel publieksactie.

De vloerbedekking van Maastricht!
We lopen, fietsen en rijden er dagelijks over, maar staan niet vaak stil bij de vloerbedekking van onze stad. Het grootste bouwwerk in Maastricht.

Geschiedenis 2011!SocialTwist Tell-a-Friend