vrijdag 10 april 2009

Leesplankje!Eindelijk: de eerste lesbische chicklit!
Jessica Maes is fan van het chicklit genre en lesbisch, maar helaas bestaan er geen lesbische chicklits. Ze besluit er zélf eentje te schrijven: Mannenpakken of Vrouwenhakken. Jessica vertelt je graag meer!

Vrouwelijke kracht in Zuid-Limburg!
Maria Scheres beschrijft in haar deels autobiografische Nederlandstalige verhalenbundel Balanceren op breuklijnen het zware leven van vrouwen in onze regio in de jaren vijftig en zestig. Zij vertelt je graag meer!

Succesvol, juist dankzij de handicap!
Voor zijn boek Onbeperkt Succesvol interviewde Bert Jongen bekende en minder bekende mensen in Nederland, die een succesvol leven hebben opgebouwd, juist dankzij hun handicap. Bert vertelt je graag meer!

Lovely kids versus bloody vampires!
Johan Burghall talks about his first book, the bloody action-packed adventure Beyond the Veil, in which teenage twins come face to face with thirsty vampires. Also a lot of vampire history in this book.

Wij houden van de hele santenkraam!
Annie Schreuders-Derks vertelt je graag over haar boek De Hele Santenkraam, waarin je veel ontdekt over de Limburgse volkscultuur. Eerst praten we over het museum van de Vrouw, die zij heeft opgericht.

Ik ben een beest achter mijn schrijftafel!
Het Hoogste Bod is een spannende misdaadroman geschreven door Jac. Toes en zijn Duitse collega Thomas Hoeps. Kunstroof met Maastricht als decor. Limburgse onderwereld is spannend! Jac. vertelt je graag meer.

Spannend dialoog tussen ego en jezelf!
Analytisch therapeut Sander Videler praat over zijn boek (Leef!), waarin psychologie en spiritualiteit elkaar ontmoeten. Ontluik in jezelf een kracht die je de moed geeft om uit je eigen schaduw te treden.

Verfijn je spiegelbeeld!
In het boek Wie denk je dat je bent nodigt arbeids- en organisatiepsycholoog Bert van der Zaag je uit om te werken aan zelfkennis. Er is weinig tijd voor reflectie, maar deze investering zal zich terugverdienen.

Gezonde voeding is een piece of cake!
Er bestaan veel misverstanden en fabeltjes rondom eten en drinken. In Peter Harinck's boek Levenselixer uit de supermarkt ontdek je dat gezonde voeding kopen makkelijker is dan je denkt. Peter vertelt je graag meer!

Toevalligheden verwonderen ons!
Op een gure winteravond in de Wycker Brugstraat nam het leven van John Schilder een geheel andere wending. Onverklaarbare gebeurtenissen en onzichtbare sturing. John vertelt je graag meer over zijn boek Toeval!

Groet Mestreechs Dictee 2012!
Voor Roger Weijenberg was het Groet Mestreechs Dictee dit jaar manjefiek. Hij heeft 't Mestreechs het beste onder de knie en is tevreden over deze mooie prestatie! Hij vertelt je graag meer over zijn positieve ervaring.

Jezelf opofferen voor een hoger doel!
Carnaval moet je niet vieren voor je eigen plezier, maar om de identiteit van onze stad beter op de kaart te zetten. Te lezen in het boekje Drie dagen en drie nachten. Auteur Ad van Iterson vertelt je graag meer!

Groet Mestreechs Dictee!
Hier kun je luisteren naar opnamen van het Groet Mestreechs Dictee van 2006 t/m 2012, inclusief interviews!

Leesplankje!SocialTwist Tell-a-Friend