zaterdag 11 april 2009

Geschiedenis 2008!

De Stokstraat, ’t verhaol geit wijer...
In november 2008 verscheen het boek 'In de Stokstraat geboren, ’t verhaol geit wijer...', van schrijver Huub Reinders. Dit is het tweede deel over het leven in de Stokstraat, waarin herinneringen van oud-bewoners naar voren komen.

Mestreechter Geis en carneval!
In selexyz dominicanen presenteerde Jef Bogman onlangs het derde deel van zijn trilogie over de unieke sfeer van het Maastrichtse carnaval.

Eerste Wereldoorlog rondom Maastricht
Tijdens de Week van de Geschiedenis (okt. 2008) werd door de stichting Oud Sint Pieter een lezing georganiseerd over de Eerste Wereldoorlog. Deze werd gehouden door conservator Jo Morreau in het Sint-Pieters Museum in hoeve Lichtenberg op de Sint Pietersberg.

OnderArts: fotoboek groeven Valkenburg
In de gangen van de mergelgroeven in Valkenburg kun je prachtige tekeningen en schilderingen zien als je meeloopt met een gids door deze grotten. Sinds kort is het echter ook mogelijk om bovengronds te genieten van deze kunstwerken.

Jaarboek Maastricht
Manuel Viegen vertelt over het Jaarboek Maastricht, waarin ieder jaar verslag wordt gedaan van belangrijke en wetenswaardige gebeurtenissen binnen de gemeente Maastricht.

Maastricht Bevalt!
Martijn Jas vertelt over zijn boek Maastricht Bevalt!, waarin je interviews kunt lezen met 27 bekende Nederlanders die geboren zijn in Maastricht.

Het Maastricht Boek
Het Maastricht Boek is een publicatie van uitgeverij Waanders en het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL). Dit boek staat boordevol foto's, waarvan er vele niet eerder in druk zijn verschenen.

Geschiedenis 2008!SocialTwist Tell-a-Friend