zaterdag 1 maart 2008

Welkom bij Centre Céramique!Verlangens overspoelen Madame Bovary!
Teleurgesteld in het provinciale leven met haar man, besluit Madame Bovary met geld te smijten en vreemd te gaan. Cultuurwetenschapper Maria Kleijnen begeleidt de Verboden Boeken Club en vertelt je graag meer!

Onze bieb bestaat al 350 jaar!
In 1662 besloot het stadsbestuur van Maastricht een bibliotheek te stichten. Emile Ramaekers vertelt je graag meer over de rijke geschiedenis van onze bieb en tevens over de kluis en waardevolle boeken. Interessant!

Verboden voor je eigen bestwil!
Bijzondere tentoonstelling Verboden Boeken uit de collectie van Centre Céramique, die een onuitwisbare stempel op onze maatschappij hebben gedrukt. Emile Ramaekers van Centre Céramique vertelt je meer!

Eeuwenlang het geheugen van de stad!
Jubilea Stadsbibliotheek, Natuurhistorisch Museum. Carin Klompen is het hoofd van Stadsbibliotheek Centre Céramique en tevens projectleider van het jubileumjaar. Zij vertelt je graag meer over een geweldig programma!

Steeds nieuw voor jou: rad in een app!
In het kader van haar 350 jarig jubileum gingen creatievelingen enthousiast aan het werk om een smartphone app te bedenken over de bibliotheek. Miriam Thijssen won de hoofdprijs en praat erover!

Vriendschap in de literatuur!
Marlene Lunter is met haar eigen literair bureau dagelijks enthousiast bezig met boeken. Zij vertelt je graag over vriendschap in onze literatuur. Thuis op de bank met een goed boek en een glas thee erbij!


Klik hier om de Centre Céramique website te bezoeken!

Klik hier om meer te lezen over Centre Céramique!
Deze presentatie wordt gesponsord door:
Centre Céramique

Je bent van harte welkom!

Foto van Centre Céramique gemaakt door Hans van Eijsden (Maastricht Aktueel).

Welkom bij Centre Céramique!SocialTwist Tell-a-Friend