zaterdag 10 januari 2009

Welkom bij Zicht op Maastricht!Prachtige en bijzondere herinneringen!
Hans Borgers woonde in het Dinghuis, KMT (katholiek Militairen Tehuis, de Keigel), Grand Hotel du Levrier et de L ‘aigle Noir, Marienwaard en Fort Sint Pieter. Unieke en geweldige locaties. Hans vertelt je graag meer!

Gesproken tijdscapsule voor de toekomst!
Sociaal Historisch Centrum, Universiteit en ZOM werken aan oral history project over expats, Molukkers en studenten in Heer en allochtonen in Wittevrouwenveld. Projectleider Jac van den Boogard vertelt je meer!

Mestreech, Dat Bin Iech!
Huub Adriaens in de klas om samen met de kids een Maastrichts volksliedje in oud-Maastrichts dialect te zingen en oude volksspelletjes te spelen, zoals zaklopen en koekhappen. Huub vertelt je graag meer.

Maastrichtse volksbuurt in de jaren 50!
In het boekje Knipsels neemt kunstenaar Jacques Creusen je mee naar zijn jeugd in Wyckerveld. Hoe was het leven in deze buurt? Jacques vertelt je graag meer!

Onze content is gedurende zes maanden te beluisteren, waarna de items verplaatst worden naar ons geluidloos archief. De content over de geschiedenis van Maastricht is voor een langere periode te beluisteren (hieronder), aangezien wij graag een bijdrage leveren aan de culturele biografie Zicht op Maastricht.

Jaar: 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011


Links: Zicht op Maastricht / BV Limburg

Klik hier om meer te lezen over Zicht op Maastricht!
Deze presentatie wordt gesponsord door:
BV Limburg

Je bent van harte welkom!

Welkom bij Zicht op Maastricht!SocialTwist Tell-a-Friend